روایت سید‌ مهدی شجاعی از مفهوم تاریخی نجات و رستگاری در داستان حضرت نوح(ع)
یکشنبه 06 تير 1400

از کشتی نوح چه خبر؟

روایت سید‌ مهدی شجاعی از مفهوم تاریخی نجات و رستگاری در داستان حضرت نوح(ع)

«از کشتی نوح چه خبر؟»، تازه‌ترین کتاب سید‌ مهدی شجاعی برای گروه سنی نوجوان است که توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر و روانه بازار نشر شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر، به نقل از خبرگزاری تسنیم،  سید مهدی شجاعی را بی‌شک باید از جمله سرآمدان و تأثیرگذاران در ژانر ادبیات آیینی دانست. او هم به جهت تقدم در این‌گونه و هم به جهت گستردگی مخاطب و قالب‌‌های متفاوت در این ژانر از سرآمدان نویسندگان 40 سال اخیر به شمار می‌رود. شجاعی برای همه گروه‌های سنی و در فرم‌های داستان کوتاه،‌ داستان کودک و نوجوان،‌ داستان بلند،‌ رمان،‌ نمایشنامه،‌ فیلمنامه، ترجمه و شرح ادعیه و متون معرفتی قلم زده است.

او اخیراً بیشتر در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به ویژه بازآفرینی داستان‌های تاریخی کهن و آیینی با زبان امروز فعال شده است،‌ «از کشتی نوح چه خبر؟» تازه‌ترین  کتاب شجاعی است که در همین مسیر برای گروه سنی نوجوان نوشته شده است.

این کتاب بازآفرینی داستان‌قرآنی حضرت نوح(ع) است؛ روایت دعوت سال‌های سال حضرت نوح(ع)، ایمان نیاوردن قومش و در نهایت عذاب الهی با زبانی شیرین و در قالب داستانی امروزی.

در این اثر استمرار داستان کشتی حضرت نوح و مضمون پیوسته تااکنون نجات یافتگان و غرق‌شدگان به زیبایی تصویر شده است. شجاعی در پایان کتاب به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه اهل بیت و ائمه(ع) اظهار همان کشتی نوح هستند که هر که به آن‌ها بپیوندد نجات یافته و هر که روی برگرداند غرق شده و هلاک می‌شود،‌ اشاره کرده است.

از دیگر ویژگی‌های اثر جدید سید‌مهدی شجاعی تصویرگری‌های زیبای فرهاد جمشیدی است. جمشیدی دارای مدرک درجه یک هنری است،‌ تصویرگری بیش از چهارصد عنوان کتاب در پیشینه هنری جمشیدی وجود دارد. او که چهار دوره برنده جایزه تصویرگری است، عموم آثارش در حوزه تاریخ و افسانه‌ها و با تکنیک‌های کوناگون بوده است.

این‌بار اما تصویرگری‌های جمشیدی چه از حیث خیال‌آوری و چه از حیث تکنیک و اجرا نقطه عطفی در کارنامه او محسوب می‌شود.  وی با باور به اینکه تصویرگری مستند تاریخی،‌ بیش از هر چیز متکی به اشراف و تسلط فرامتنی است و دریافت نیاز این گونه تصویرگری به خلق فضاهای  جدید و تکنیک‌های نو؛ به خلق تصویرگری «از کشتی نوح چه خبر ؟» پرداخته است. این تصویرگری آمیخته از تخیل و پایبندی به تاریخ است، مخاطب مبهوت اجرای مینیاتوری و کل‌گرایی موجود در تصاوبر است.

شجاعی پیش از این نیز در کتاب «هیچ کس همه‌چیز را نمی‌داند» که بازآفرینی یکی از داستان‌های حضرت سلیمان(ع) برای مخاطب نوجوان است،‌ از تصویر‌گری‌های خارق‌العاده جمشیدی بهره برده است.

«از کشتی نوح چه خبر؟» در هزار نسخه به قیمت 89 هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر شده است.

نظر بدهید