پایان هشتمین ماراتن «کتاب و زندگی»
یکشنبه 03 بهمن 1400

گزارشی از برگزاری هشتمین دورۀ پویش کتابخوانی «من دیگر ما»:

پایان هشتمین ماراتن «کتاب و زندگی»

هشتمین دورۀ مسابقات کتاب‌خوانی «کتاب و زندگی» با همکاری مرکز رسانه‌ای شیرازه و انتشارات آیین فطرت، با محوریت نخستین جلد از مجموعه‌کتاب من دیگر ما، نوشتۀ حجت‌الاسلام محسن عباسی ولدی، برگزار شد. همچنین برای شرکت‌کنندگان در این دوره از پویش، ۲۰۰میلیون ریال وجه نقد در نظر گرفته شده بود که با قرعه‌کشی به برگزیدگان اهدا گردید.

امین زینلی، دبیر پویش «کتاب و زندگی»، دربارۀ معیار‌های انتخاب این کتاب اظهار کرد: «مرکز رسانه‌ای شیرازه در طول سال، با برگزاری چندین پویش کتاب‌خوانی برای رده‌های سنی مختلف، به ترویج کتاب می‌پردازد. در هشتمین دورۀ "کتاب و زندگی" نیز جلد نخست کتاب من دیگر ما محور قرار گرفته است. مخاطب این کتاب خانواده و بانوان هستند و مباحث آن آموزشی و تربیتی است.»

 

وی در ادامه، در بیان دلایل انتخاب این اثر گفت: «با توجه به محتوای این اثر که دربارۀ تربیت فرزند است، این کتاب را انتخاب که تا بر این موضوع تمرکز بیشتری کنیم تا خانواده‌ها و به‌ویژه بانوان با اقتضائات این مسئله آشنا شوند.»

 

زینلی دربارۀ استقبال مخاطبان از این کتاب گفت: «این کتاب قبل از پویش نیز بسیار پرفروش بود و چندهزار نسخه از آن به فروش رفته بود. یکی از دلایلی که این کتاب را انتخاب کردیم، جامعیت این کتاب در حوزۀ روان‌شناسی و تربیت خانواده و برخورد با فرزندان بوده است. تاکنون نیز بازخورد‌های خوبی گرفته‌ایم و با گذشت سه ماه از برگزاری پویش، نزدیک به ۱۰هزار نسخه از کتاب به فروش رسید.»

 

زینلی با بیان اینکه بازار کتاب بازار متلاطمی بوده و صنعت نشر در مضیقه است، گفت: «پویش‌های کتاب‌خوانی باعث می‌شوند چرخۀ نشر به حرکت بیفتد و فضای کتاب‌خوانی گسترش پیدا کند. شاید بسیاری از مخاطبان با قرارگرفتن در این فضا به مطالعه بپردازند. از سوی دیگر، رسانه‌ها هم می‌توانند در این زمینه مؤثر و کمک‌کننده باشند.»

 

شیده ایزدی، مدیر اجرایی انتشارات آیین فطرت نیز در خصوص موضوع کتاب من دیگر ما اظهار کرد: «موضوع این کتاب تربیت فرزند است که تاکنون شش جلد آن به چاپ رسیده و الحمدلله شش جلد دیگر هم در آستانۀ چاپ است. موضوع جلد اول از این مجموعه که برای آن پویش برگزار شد، دراین‌باره است که چرا مسئلۀ تربیت فرزند آن‌قدر مهم است که ما باید دغدغه‌اش را داشته باشیم.»

وی در ادامه گفت: «قسمت دیگر این کتاب، اثر گزاره‌های تصویری بوده که موضوع بسیار مهمی در تربیت است. بسیاری از ما فکر می‌کنیم که باید با سخنرانی بچه‌ها را تربیت کنیم؛ در صورتی که این کتاب اهمیت رفتار ما را در تربیت با مثال‌های بسیار جالب گوشزد می‌کند؛ به‌نحوی که بسیاری از مخاطبان به ما می‌گویند گویی نویسندۀ کتاب در خانه‌های ما نشسته و وضع خانۀ ما را به تصویر کشیده است.»

شیده ایزدی در خصوص بازخورد کتاب‌ها بیان کرد: «به یاد دارم خانمی از آمریکا به ما ایمیل زده بودند که من کتاب من دیگر ما را خوردم! وقتی منظور او را جویا شدیم، گفت وقتی کتاب را در دستم می‌گرفتم، همچون غذای خوشمزه دیگر آن را زمین نمی‌گذاشتم. ایشان می‌گفت من لائیک هستم و اصلاً اسلام را قبول ندارم. برایم جالب است که امام‌صادق(ع) همان چیزی را می‌گویند که خیلی از این‌ها در اینجا در حال اجرای آن هستند و این موضوع برایم جالب بود. بازخوردهای جالب دیگری هم گرفته‌ایم و همه را جمع‌آوری کرده‌ایم و نگه داشته‌ایم. این فقط لطف خداست و ما آرزو داریم افرادی طبق فرمایش امام‌‎صادق(ع) تربیت شوند که می‌فرمایند: "یاران مهدی(عج) ما مردمانی پولاددل و سرشار از یقین‌اند که اگر به کوه‌ها برخورد کنند، کوه متلاشی می‌شود؛ اما آن‌ها نه."»

ایزدی در خصوص موجودبودن آثار مشابه با این کتاب در انتشارات گفت: «همۀ کتاب‌هایی که تاکنون در انتشارات ما چاپ شده، با محتوای سبک زندگی است. ما معتقدیم کسی که قرار است خانواده‌ای تشکیل دهد، بعد از اینکه بحث انتخاب مطرح می‌شود، باید حتماً اول بداند چه انتخابی داشته باشد و بداند بعد از انتخاب، باید چه رفتاری در زندگی انجام دهد؛ چون این رفتار بر نسل او مؤثر است.»

 

بر اساس اعلام دبیرخانۀ پویش کتاب‌خوانی «کتاب و زندگی»، امیرحسین مؤمنیان و زهرا خدایی برندۀ جایزۀ ۱۰میلیون‌ریالی و میلاد ایازی، سیما سنایی‌فر، مریم میرعماد، حدیثه بلوکی، فرشته کارگر و یونس هژبری برندۀ جایزۀ ۵میلیون ریالی شدند.

همچنین، اسامی برندگان جایزۀ 3میلیون ریالی به این شرح است: سمیه رضایی، زهرا محمودی، بی‌بی نیره علایی، آیدا لیراوی، ندا تیموری، علیرضا علیمردانی کیکانلو، ملیحه بالاور، لیلا احمدی، راضیه امینی، منصوره وحیدی، محمد مطیعی، فاطمه هادی مؤدب، مسلم قنواتی، سیدعبدالله شریفی، محمدعلی فرهادخوانی، فاطمه خان‌بیگی، فاطمه معاون، زهرا زخرا، زهرا دلاوری، فاطمه صمدانی، صدیقه شروکی، زهرا پسرک‌لو، زهرا تقی‌زاده، زهراسادات طباطبایی، حجت‌الله موحدیان، حمیدرضا لطفی، کوثر مرادی‌وند، الهام میراوی، کیمیا زمانی، مجید جعفری، مریم موسویان، حامد فرهادی، سمیه نیکبخت، سلمان کوهیار، نرگس شیرزاد، امیرسام صیادی، احمدرضا جوانه، سمانه میرباقری، طلعت محبی، محمدعلی شاه‌مردانی، سوسن فارسانی، محسن قدکساز، زهرا صحرانژاد، مینا بیروتی، زهرا شکاری، محمدامین همتی، کلثوم جهان‌زاده، رضا قلیچ‌خانی، فاطمه رضایی و لیلا حضرتی.

نظر بدهید