
جشن امضای کتاب «رز آبی» برگزار شد
جشن امضای کتاب «رز آبی»، زندگینامهای برای شهید مدافع حرم شهید علیرضا جیلان به قلم همسر شهید، کوثر السادات افضلی، شنبه 29 اردیبهشت در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، جشن امضای کتاب «رز آبی»، زندگینامهای برای شهید مدافع حرم شهید علیرضا جیلان به قلم همسر شهید، کوثر السادات افضلی، شنبه 29 اردیبهشت در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
نویسنده کتاب در این آیین گفت: قبل از شهادت همسرم دستنوشتههایی داشتم و بعد از شهادت برای تسکین دلتنگیام کتابی برای شهید نوشتم.
کوثر السادات افضلی اضافه کرد: در هر بخش کتاب حضور شهید را حس میکردم. به اعتقاد من شهدا افراد باهوش و زیرک جامعه و از حال ما آگاه هستند.
این نویسنده تصریح کرد: بعد از شهادت همسرم عرصه کار فرهنگی ما در حوزه نوجوانان بیشتر شد. دیدم نوجوانان به رمان بیشتر علاقه نشان میدهند. در نسل جوان ما مطرح کردن عشق پاک اهمیت ویژه داشت. به همین دلیل نگارش کتاب انجام شد.
وی با بیان اینکه سبک رمان کتاب مورد استقبال قرار گرفت، افزود: برای اتصال با نسل جوان به اسم، طراحی و نگارش کتاب توجه ویژهای شده است.
افضلی متذکر شد: در دو ماهه اول بعد از شهادت این کتاب را نوشتم. باور داشتم که نباید در مقابل دیگران دلتنگی کنم و برایم مهم بود چهره مقاومی داشته باشم. تنها راهی که برای خود دیدم نوشتن دلتنگیها بود.
وی با اشاره به اینکه این کتاب در نسخه نهایی کاهش یافته و چاپ شده است، افزود: این کتاب در بخشهای مجزا به قبل از اعزام، اعزام و زندگی پس از شهادت شهید پرداخته است.
وی با اشاره به علت نامگذاری کتاب و اینکه شهید به رز آبی علاقه داشت، ادامه داد: همیشه گل میخریدند و بیشتر مواقع گل رز آبی برایم میخریدند. بعد از شهادت تازه متوجه شدم برایش هیچ وقت گلی نخریدم به همین دلیل با خودم عهد کردم هر وقت به مزارش میروم، رز آبی ببرم.
این نویسنده به فرمایشهای رهبر معظم انقلاب اشاره کرد که گفته بودند همسران شهدا مجدد ازدواج کنند و افزود: در بخش پایانی به فرهنگسازی این موضوع پرداختم و خود بنده ۹ سال با شهید زندگی کرده بودم و مجدد ازدواج کردم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه حجم کتاب با پرداختن به همه بخشها زیاد میشد و به لحاظ مبلغ نیز افزایش قیمت مییافت، تصمیم گرفتیم در کتاب دخل و تصرف کنیم و بخشهای مفید را نگه داریم و در عین حال از شهید اسطورهسازی نکنیم.
نویسنده کتاب «رز آبی» اضافه کرد: شهید قبل از شهادت به فرزندمان این موضوع را گفته بود. بلافاصله بعد از شهادت با فرزندم به حرم حضرت زینب رفتیم. نگاهی به گنبد کردم و از او خواستم کمکم کند به فرزندم خبر شهادت را بدهم که این اتفاق افتاد و توانستم این خبر را به فرزند ۶ ساله خود بدهم.
وی اضافه کرد: بعد از شهادت هم فرزندم با علم و آگاهی با شهادت پدرش کنار آمد. اتفاقی که در حرم افتاد و توانستم خبر شهادت را بدهم لطفی شبیه معجزه بود.
این نویسنده تاکید کرد: بیش از فروش، رسالت کتاب برایم مهم است و اینکه به دست کسی برسد که باید برسد.
در سوریه دفاع خود را جلوتر بردیم
در این آیین همچنین سردار حاج محمد امامقلی تصریح کرد:ما مسئول ستاد پشتیبانی بودیم. چندین بار دیدیم برادری میآمد و چیزی برای اعزام نمیگفت. بعدها بیش از ۱۰ بار به ما مراجعه کرد که به سوریه برود.
وی افزود: ما دلیلی برای اعزام وی نداشتیم و باید از منطقه درخواست میشد. در نهایت با سماجت و سپری کردن گزارشها اعزام شد. این برای ما عجیب بود که آگاهانه و داوطلبانه فردی بخواهد به شهادت برسد.
به گفته سردار امامقلی همان رزمندهای که در دوران دفاع مقدس میدیدیم، در اعزام رزمندگان مدافع حرم هم میدیدیم. جامعه تغییر کرده است اما این رزمندگان به لحاظ اخلاص مشابه هم بودند. رزمندگان مدافع حرم حتی به مانند رزمندگان دفاع مقدس خود را با شرایط تطبیق میدادند.
وی در خصوص نقش مدافعان حرم در امنیت کشور اضافه کرد: این موضوع اهمیت ویژه دارد. داعش ۷۴ راهبرد نوشته بود که تیتر آن مقابله با صفویه و شیعه بود و اعتقاد داشتند که اگر صفویه نبود، ایران در اختیار عثمانی بود. در واقع به صورت زیربنایی علیه ایران توطئه کرده بودند و ما دفاع خود را جلوتر بردیم.
سردار امامقلی معتقد است خانواده شهدا چشم و چراغ ما هستند. خانم افضلی بعد از شهادت خود وارد جهاد تببین شد و وظیفه ما خدمت به خانواده شهدا و وظیفه آنها ادامه راه شهدا است.
وی افزود: این اظهارات که خانواده شهید حقوق میگیرد و کار خاصی نکردهاند، درست نیست. آنها عزیزان خود را از دست دادهاند. جهاد تبیین به همت خانواده شهدا و مسئولان باید در جامعه پیاده شود.