هر شهید و هر رزمنده نیاز به یک کتاب دارد
چهارشنبه 17 ارديبهشت 1404

هر شهید و هر رزمنده نیاز به یک کتاب دارد

مراسم معرفی و بررسی کتاب «پسر خرمشهر» اثر حمید هنرجو با حضور سعید گنجی مدیرمسئول نشر شاهد، حمیدرضا داداشی کارشناس و منتقد، به همراه نویسنده اثر، چهارشنبه 17 اردیبهشت در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، مراسم معرفی و بررسی کتاب «پسر خرمشهر» اثر حمید هنرجو با حضور سعید گنجی مدیرمسئول نشر شاهد، حمیدرضا داداشی کارشناس و منتقد، به همراه نویسنده اثر، چهارشنبه 17 اردیبهشت در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

در ابتدا مدیرمسئول نشر شاهد بیان کرد: نشر شاهد همواره در تلاش بوده آثاری را منتشر کند که به تاریخ سرزمینمان بپردازد و باعث آشنایی جوانان با دوران دفاع مقدس باشد. این اثر می‌تواند این اهداف را محقق سازد.

سعید گنجی ادامه داد: نشر شاهد ناشر مرجع در حوزه شهادت است و بیش از 270 عنوان کتاب به طور مستقل و بیش از هشت‌هزار عنوان به صورت مشارکتی منتشر کرده است. این نشر 215 عنوان کتاب صوتی نیز با مشارکت ایران‌صدا تولید کرده و 80 عنوان نیز ترجمه شده است. رویکرد نشر در حال حاضر به سمت کودکان و نوجوانان رفته است.

گنجی گفت: یکی از دلایل کم‌کاری نویسندگان در حوزه دفاع مقدس، کمرنگ شدن توجه جامعه به خصوص نوجوانان به این حوزه است. در این خصوص کتاب «پسر خرمشهر» منتشر شده و داستانکی است که می‌تواند ورودی برای یک کتاب مفصل‌تر باشد.

وظیفه هنرمند تلطیف تاریخ است

نویسنده اثر درباره هدف نگارش «پسر خرمشهر» اظهار کرد: قهرمانان کشور و مردم نباید به دنبال گذر زمان و دعواهای جناحی فراموش یا کمرنگ بشوند. قهرمان همیشه قهرمان است و باید به نسل‌های بعد معرفی شود و این دغدغه اصلی نگارش این اثر بود.

حمید هنرجو در ادامه درباره دیگر هدف نگارش این اثر گفت: تاریخ لحنی جدی و خشک دارد و محقق با توجه به تکلیف و مسئولیتش به سراغ تاریخ می‌رود. باید پذیرفت تاریخ دغدغه همه مردم نیست. وظیفه هنرمند تلطیف تاریخ و تبدیل زبان جدی به زبان هنری و ادبیات است. کودک و نوجوان ما سرمایه آینده‌اند. باید قهرمانانمان را با زبان نرم و عاطفی به آنها معرفی کنیم؛ اما در این میان باید مراقب بود که تاریخ تحریف نشود. این هدف دوم از نگارش این اثر بود.

هنرجو خاطرنشان کرد: از این جهت که مخاطب کتاب نوجوان است، نمی‌توان حجم زیادی از مطلب به او منتقل کرد؛ چراکه دل‌زده می‌شود. این کتاب را می‌توان در مدارس به دانش‌آموزان معرفی کرد تا با شهید جهان‌آرا آشنا شوند و بدانند می‌شود جهان‌آرا شد و ماندگار شد. تبدیل این کتاب به رمان و کتاب مفصل‌تر تصمیم ناشر است.

هر شهیدی نیاز به یک کتاب دارد

حمیدرضا داداشی، کارشناس و منتقد در این برنامه گفت: هر شهیدی نیاز به یک کتاب دارد و از سوی دیگر هر رزمنده و جانبازی نیز نیاز به کتاب دارند. تعداد زیادی ناشر نیز داریم؛ اما تعداد مناسبی نویسنده برای این حوزه نداریم. بنابراین هر قدم در این راه جای تقدیر دارد.

داداشی درباره تأثیرگذاری بهتر کتاب‌هایی که به طور مجموعه‌ای منتشر می‌شود گفت: این دست از کتاب‌ها تأثیرگذارتر و پرفروش‌ترند و امیدوارم این کتاب نیز در قالب یک مجموعه منتشر شود. در کتاب‌های کودک و نوجوان تصویر کامل‌کننده متن است. تصویرگری‌های کتاب بسیار رئال و حرفه‌ای است و حس خوبی به مخاطب القا می‌کند.

داداشی در پایان تأکید کرد:‌ می‌توان امیدوار بود که مخاطب با مطالعه این اثر به سراغ دیگر آثار درباره زندگی شهید جهان‌آرا برود. بنابراین ناشر به این کتاب اکتفا نکند و کتاب‌های مفصل‌تری منتشر کند.

نظر بدهید