نجیب و عزیز مثل «پاییز آمد»
جمعه 26 ارديبهشت 1404

نجیب و عزیز مثل «پاییز آمد»

جشن پرفروش کتاب «پاییز آمد» با حضور فخرالسادات موسوی، راوی کتاب و همسر شهید احمد یوسفی به همراه گلستان جعفریان، نویسنده این کتاب، جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه در مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی،  جشن پرفروش کتاب «پاییز آمد» با حضور فخرالسادات موسوی، راوی کتاب و همسر شهید احمد یوسفی به همراه گلستان جعفریان، نویسنده این کتاب، جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه در مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

گلستان جعفریان از تفاوت کتاب «پاییز آمد» با دیگر کتاب‌هایی که نوشته است،‌ گفت: «پاییز آمد» کتاب نجیب و عزیزی است؛ تأکید دارم بگویم این کتاب نجیب است؛ زیرا در این کتاب مسئله بنده عشق بود. وقتی این کار نگارش شد، بنده به زوایا و ریشه عمیق این دو زوج پی بردم. مسئله عشق در زندگی دو زوج پررنگ بود و حاج خانم ادبیات کلاسیک اروپا را مطالعه کرده بودند.

وی ادامه داد: در حوزه ادبیات پایداری، نیاز داریم به راوی‌ها بگوییم راجع به مواردی صحبت کنند که مخاطب دوست داشته باشد.

جعفریان از چالش‌ها و سختی‌های این اثر گفت: تألیف این کتاب برایم نشاط‌آفرین بود. رفت و آمد به شهر زنجان و تمام مسیر برایم خوشایند بود. با خانواده شهید درباره اینکه چگونه عشق را در کتاب نشان دهیم، گفت‌وگوهای بسیار داشتیم.

وی درباره داستان عشق «پاییز آمد» عنوان کرد: مسئله کتاب و جامعه امروز عشق و داستان کتاب «پاییز آمد» فلسفه ‌است. این کتاب یک لایه رویی و عمق دارد. عشقش عمیق است و نمی‌توان گفت سطحی است. در این داستان احمد شیفته زیبایی حاج خانم است و این امر باعث می‌شود مخاطب علاقه‌مند به داستان باشد. وقتی احمد می‌بیند فخرالدین خیلی به ایشان وابسته شده است، می‌گوید فراموش کرده‌اید که ما قول شهادت داشتیم؟ در این کتاب فقط عشق میان زن و دختر نیست. در این کتاب بحث خانواده قوی‌است.

وی بارزترین ویژگی شهید احمد یوسفی را انعطاف دانست و گفت: دوستان فرهیخته که این کتاب را خواند‌ند از انعطاف شهید احمد گفتند. در رفتارهای ایشان این انعطاف مشخص بود. انعطاف و روشن‌فکری این شهید برایم حیرت‌انگیز است.

عاطفی‌ترین افراد شهدا بودند

فخرالسادات موسوی، راوی کتاب «پاییز آمد» و همسر شهید بیان کرد: شهدا رفتند و ما وظایفی به عهده داریم. خیلی‌ها گمان می‌کنند شهدا اهل جنگ بودند؛ درصورتی‌که عاطفی‌ترین افراد شهدا بودند. دورانی که با شهید سپری کردیم درک متقابل و عشق بود، ایشان نسبت به زمان خود خیلی جلوتر فکر می‌کردند. شهید یک بار بنده را از فعالیت‌های مختلف منع نکردند.

وی درباره این اثر گفت: کتاب «پاییز آمد» از دوران کودکی بنده شروع می‌شود. در دوران زندگی مشترک ایشان مانع فعالیت‌های من نمی‌شد. با اینکه چندین سال از شهادت ایشان می‌گذرد، ایشان هنوز برایم تازگی دارند. در واقع این کتاب رشد را نشان‌ می‌دهد.‌

موسوی ادامه داد: امروز ما باید درباره نحوه زندگی، تفکر، آرمان‌ها و دیگر ‌موارد شهدا صحبت کنیم؛ زیرا شهدا از همه چیز گذشتند تا نسل آینده ما درست زندگی کنند. هدف بنده از روایتگری کتاب انتقال مفاهیم بود تا نسل‌های آینده از آنچه به شهدا گذشت، درک بزرگی داشته باشند.

همسر شهید یوسفی درباره پدرش بیان کرد: پدر بنده یک نظامی دوران شاه بود؛ ایشان برخلاف روحیه نظامی‌اش رئوف بود. به هرحال عشق و علاقه شدید به خود و شغل پدر علاقه داشتم و پدر را کعبه آرزوها می‌دانستم. این دوران را گذراندم و باید تشکیل خانواده می‌دادم. پس از ازدواجم حتی با همسرم مانند پدر صمیمیت داشتم. رابطه من و همسرم، مانند دو همراه و دوست بود.

نظر بدهید