معرفی کتاب «ماه و بلوط» رتبه اول در بخش داستان بلند و رمان چهارمین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو
چهارشنبه 23 مهر 1404

معرفی کتاب «ماه و بلوط» رتبه اول در بخش داستان بلند و رمان چهارمین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو

کُردها همواره مرزبانان ایران بوده‌اند و در راه دفاع از این سرزمین، شهدای بسیاری تقدیم کرده‌اند؛ رشادت‌هایی که کمتر از دیگر اقوام ایرانی نیست. ما وام‌دار جان‌های پاکی هستیم که با ایثار و فداکاری، استقلال و امنیت امروز را ممکن ساختند. کتاب ماه و بلوط اثری داستانی با محوریت زندگی و فرهنگ و دلاوری‌های مردم کردستان است؛ مردمانی غیور که نقشی مؤثر و تعیین‌کننده در انقلاب و دفاع مقدس داشتند.

این اثر با روایتی شخصیت‌محور و توصیفاتی شاعرانه، خواننده را به عمق فرهنگ و تاریخ کردستان می‌برد. نویسنده با بازآفرینی زندگی شخصیت‌ها و بهره‌گیری از روایت‌های تاریخی و شفاهی، زیبایی‌های زبان و ادبیات و رسوم این منطقه را برجسته می‌سازد. او توانسته با نمایش فرازهایی از زندگی روزمره و آیین‌ها و باورهای مردم کردستان، غنای فرهنگی و روح حماسی آنان را به تصویر بکشد.

ماه و بلوط سفری است به قلب کردستان که هم‌زیستی و پیوند میان اقوام ایرانی را بازتاب می‌دهد. این کتاب علاوه‌بر نشان دادن فرهنگ و فداکاری مردم این منطقه، یادآور اهمیت شناخت و احترام به هویت‌های متنوع فرهنگی ایران است. این اثر برای علاقه‌مندان به ادبیات داستانی، پژوهشگران حوزۀ فرهنگ اقوام و حتی کسانی که می‌خواهند تاریخ معاصر ایران را از زاویه‌ای متفاوت بشناسند، اثری ارزشمند و خواندنی خواهد بود.

محسن مؤمنی‌شریف در این کتاب از روایت اول‌شخص بهره برده تا مخاطب بتواند بی‌واسطه با احساسات و دغدغه‌ها و افکار شخصیت‌ها ارتباط برقرار کند. این سبک در کنار توصیفات شاعرانه و پرداختن به جزئیات، فضایی زنده و ملموس می‌آفریند. همچنین، بهره‌گیری از عناصر ادبی همچون مونولوگ‌های فلسفی، به نزدیکی بیشتر خواننده با فرهنگ ایرانی‌کردی کمک می‌کند.

ماه و بلوط تنها یک داستان نیست؛ بلکه سفری عمیق به تاریخ و فرهنگ و باورهای مردمان کردستان است. این اثر جلوه‌ای از هم‌زیستی اقوام ایرانی و نقش برجستۀ آنان در پاسداری از هویت ملی است و یادآور می‌شود که شناخت و احترام به فرهنگ‌ها، زمینه‌ساز انسجام و پیوندی ماندگار میان مردم خواهد بود.

نظر بدهید