نمایشگاه آثار منتخب دومین همایش پژوهشی و کاربردی هنر و تبلیغ برگزار می‌شود
یکشنبه 24 مرداد 1395

از سوی مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی؛

نمایشگاه آثار منتخب دومین همایش پژوهشی و کاربردی هنر و تبلیغ برگزار می‌شود

نمایشگاه آثار منتخب دومین همایش پژوهشی و کاربردی هنر و تبلیغ با محوریت کتاب‌آرایی در فرهنگ و تمدن اسلامی از سوی مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می‌شود.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر، به نقل از خبرگزاری «حوزه»، دومین همایش پژوهشی و کابردی هنر و تبلیغ با محوریت کتاب‌آرایی در فرهنگ و تمدن اسلامی از سوی مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزۀ علمیه قم با فراخوان زیر شروع به کار کرد:

تاریخ تمدن اسلامی، تاریخ هنر و اندیشه است و آن دو در جایی بهتر از کتاب، به یکدیگر نمی‌رسند. اگر معجزۀ آخرین دین خدا، کتاب است، معجزۀ کتاب نیز دانایی است و دانایی تا با زیبایی نیامیزد، دل‌ها را برنمی‌انگیزد. دانایی، روی سخن با اندیشه‌ها دارد؛ اما آدمیان افزون بر مغز و اندیشه، قلب و احساس و نگاه نیز هستند. پس کتاب باید به چندین هنر آراسته باشد تا همچنان که مغزها را می‌آکند، قلب‌ها را نیز دگرگون کند و در نگاه‌ها بنشیند و در سرها شور افکند. اندیشه، تا بر کشتی کتاب ننشیند؛ آفاق را چگونه درنوردد و هنر اگر سر بر آستان کتاب نگذارد؛ برپای کدام معشوق سر نهد؟ کتاب به یارگیری هنر، معجزۀ دانایی و زیبایی است؛ وگرنه واژه‌های سرافکنده در اوراق پراکنده است.

آنان که هنر خویش را در پای کتاب می‌ریزند و برگ‌برگ آن را به ذوق و قریحۀ خداداد خود می‌آرایند؛ تا آنگاه که چشمی برای دین و دلی برای لرزیدن باشد، دانش و فرزانگی را وامدار بلندای همت خود می‌کنند. جهان کتاب، چنان فراخ و آسمان‌گون است که هر هنری را پذیراست و هرگوهری را خریدار. خوشا آن چشم؛ خوشا آن دست، خوشان آن همت که شمع کتاب را پروانه است.

 درود و سلام بر آنان که سیمای دلربای کتاب را در میان گل بوته‌های تذهیب می‌نشانند؛ سلام و درودی بر دست که کتاب را می‌آراید و بر آن کسی که پیغام کتاب را به تصویر می‌کشد یا به شیرازۀ هنر، ماندگارش می‌کند.

پس از برگزاری توفیق‌آمیز و راهگشای نخستین همایش علمی ـ پژوهشی «هنر و تبلیغ» با رویکرد نظری، اکنون با برگزاری نشست پژوهشی ـ کاربردی «هنر و تبلیغ» دوباره به محضر کتاب، شرفیاب می‌شویم.

چنانچه از نام همایش پیداست، این بار رویکردی کاربردی را برگزیده‌ایم تا صورتی روشن‌تر و گویاتر از تندیس کتاب و هنرهای کتاب محور نقش زمینه است. فصل دوم ویژۀ کتاب‌آرایی در حوزۀ دین و دامنه‌هایی همچون طراحی، گرافیک، صفحه‌آرایی، تذهیب و تصویر سازی است.

موضوع همایش، آثار پژوهشی و گرافیکی کتاب‌‌آرایی، در حوزۀ فرهنگ و تمدن اسلامی بود که اهداف ذیل برای آن تعریف شده بود:

 ارزیابی زبان گسترده و کارآمد گرافیک در حوزۀ کتاب‌‌آرایی در حوزه، تقویت بنیان‌های نظری و پژوهشی هنر کتاب‌آرایی در فرهنگ و تمدن اسلامی، الگوسازی و ارائۀ راهکار برای ارتقای هنر کتاب‌آرایی دینی، تشویق و حمایت از جامعۀ هنری فعال در حوزۀ کتاب‌آرایی دینی، ایجاد زمینۀ رقابت سازندۀ مناسب برای ارتقای سطح کیفی کتاب‌آرایی دینی، بررسی نقاط قوت و ضعف میدانی، در موضوع همایش و شناسایی فرصت‌ها و تهدیدهای پیش‌رو، تقویت ارتباط، تعامل و تبادل تجربه میان هنرمندان در گسترۀ موضوع همایش و کشف استعدادهای هنری نوپا و خلاق و تلاش برای ساماندهی و ارتقای فعالیت آنان از جلمه اهداف این همایش است.

 آخرین مهلت دریافت آثار 31 تیر امسال بود که در تاریخ 31 مرداد انتخاب و داوری آثار و 25 شهریور نمایشگاه آثار منتخب برگزار می‌شود.

 همایش عصر چهارنشبه و صبح پنچ شنبه 7 و 8 مهر امسال و آئین اختتامیه و اهدای جوایز 8 مهر برگزار می‌شود.

حجت کاشفی، باسم الرسام، محمد حسین صلواتیان، محمد رجبی مسعود سپهر عضو هیأت علمی همایش هستند.

محمد رجبی، احمد عبدالرضایی، مسعود سپهر، باسم الرسا، کاظم طلایی، سید حسن موسی‌زاده، کوروش پارسا نژاد و مجیدر زارع از داوران همایش اعلام شده است.

محمد حسنی، حسن محمودی، مسعود نجابتی، محمد باقر انصای و ابراهیم سلیمانی جزء شورای ‌گذاری همایش هستند؛ همچنین مسعود نجابت دبیرعلمی هنری و ابراهیم سلیمان دبیر اجرایی این همایش اعلام شده است.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌تواند به دبیرخانۀ دومین همایش هنر و تبلیغ واقع در قم، خیایان شهدا، کوچه شماره 21، فرعی اول، دست چپ، مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات حوزه علمیه مراجعه یا با شماره تلقن 0253711605153 تماس حاصل کنند.

 
نظر بدهید