کلیک باید پاک باشه!
چهارشنبه 25 تير 1399

دغدغۀ حریم

کلیک باید پاک باشه!

کتاب «دغدغه حریم» در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر، به نقل از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «دغدغه حریم» منتشر شد. در این گزارش آمده است:

همان طوری که لقمه حلال،کار حلال،نگاه حلال و… داریم، کاربری حلال هم داریم! حتما می پرسید: چطور؟ برای جواب دادن به این سوال کافی است یک نگاهی به زندگی امروز خودتان بکنید؛فضای مجازی جزء جدایی ناپذیر فعالیت های روزمره همه ما شده است و  جدایی از آن هم به دلیل قابلیت ها و ظرفیت هایی که دارد، امکان پذیر نیست؛در این شرایط ما می مانیم و آسیب های فکری، اعتقادی و دینی استفاده از  این فضا؛ کتاب«برای کسایی که ته ته دلشون دغدغه حریم دارن!» نوشته محمد صادق نصراللهی و محمدساجد هاشمی برای این موضوع کار ما را راحت کرده است تا دچار این آسیبها نشویم؛این کتاب، مسائل فقهی مربوط به فضای هزارتوی مجازی را استخراج کرده و جواب شان را از مراجع  تقلید ذکر نموده است. جدای از مسئله‌شناسی و حکم‌شناسی فضای مجازی که کار اصلی این کتاب است؛ در گامی فراتر این کتاب دستورالعمل‌هایی را برای موضوع‌شناسی جهت تطبیق حکم بر موضوعات‌ پیش آمده ارائه می کند. جالب است بدانید که گزینش مسائل در این کتاب طی فرایند میدانی صورت گرفته است؛ این موضوع از ویژگی‌های خاص و مثبت این اثر است و سعی شده که اهمیت مسائل شرعی نه به شکل انتزاعی، بلکه به شکل واقعی آن از نگاه جوانان استخراج شود. به عبارت دیگر، نویسندگان کتاب کوشش کرده اند  کشف کنند که کاربران جوان فضای مجازی، چه سؤالاتی را مهم می‌دانند؟ به همین دلیل نویسندگان کتاب، پرسشنامه‌ای حاوی سؤالات شرعی تدوین کردند و در اختیار مخاطبان گذاشتند به طوری که کاربران جوان بتوانند اولویت و اهمیت آنها را مشخص کنند. اگر برای شما هم مثل کسانی که پرسشنامه ها را پر کرده اند،موضوعات و مسائلی زیر  مهم است و می خواهید حکم فقهی آنها را بدانید این کتاب را از دست ندهید:

فالو کردن صفحات مختلف اینستاگرام
دیدن و شنیدن کنسرت‌های زنده مجازی
مشاهده تصاویرو فیلم‌های مستهجن غیر اخلاقی
راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی
مواجهه غیرمترقبه با تصاویر نامتعارف
چت کردن با مرد یا زن نامحرم
عضویت در شبکه‌های اجتماعی با محتوای نامناسب
نشر و بازنشر پیام در تلگرام و اینستاگرام
عضویت در سایت‌ها و گروه‌های همسریابی جهت ازدواج
تجسس در عکس‌ شخصی افراد در پروفایل
هویت گمنام یا کاذب در فضای مجازی
استفاده از فیلترشکن
استفاده از پول مجازی (بیت‌کوین)
تماشای عکس و فیلم خصوصی افراد مشهور
و…

این اثر را کانون اندیشه جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به قلم محمد صادق نصراللهی و محمدساجد هاشمی منتشر کرده است.

نظر بدهید